Terug naar het overzicht

Multifocale brilglazen of unifocale: het verschil tussen één of twee brillen

Monturen zijn er in allerlei maten en gewichten. Maar ook voor je brilglazen moet je een belangrijke knoop doorhakken. Kies je voor multifocale brilglazen of unifocale?

Een unifocaal glas kan één ding. Het dient ofwel om dicht ofwel om ver mee te kunnen zien. Multifocale brilglazen combineren meerdere sterktes in één glas.

Verschillende zones, verschillende sterktes

Hoe dat werkt? Wel, een multifocaal glas bestaat uit meerdere zones. Zonder dat je daarvan iets merkt, uiteraard. En zonder dat dat opvalt aan het uitzicht van het glas. Als je door de bovenste zone kijkt, kan je ver zien. Kijk je door de onderste zone, helpt het glas je ogen om dichtbij scherp te stellen. Tussen de twee is een overgangszones voor alles wat daartussen ligt.

Kunnen je ogen zowel voor dichtbij als veraf wat hulp gebruiken? (Zoals de ogen van veel veertigplussers?) Dan heb je twee opties.

Twee brillen…

Je kan kiezen voor twee brillen met unifocale glazen. Eén leesbril en één gewone bril.

Of één bril die alles kan?

Multifocale brilglazen zijn duurder. Maar je hebt wel maar één montuur nodig. En dit type glazen biedt ook veel meer comfort. Je hoeft niet constant te wisselen tussen je lees- en gewone bril. Je ziet altijd en overal goed.

De kans dat je één van je twee brillen ergens vergeet of verloren raakt, is ook uitgesloten. Dat is zowat dé reden die wij van klanten horen die de overstap maken van unifocale naar multifocale brilglazen. In de supermarkt aankomen en beseffen dat je je leesbril niet bij hebt. In de auto stappen om dan te beseffen dat je je gewone bril niet bij hebt. Niet bepaald handig.

Multifocale brilglazen of unifocale brilglazen? Wij staan voor je klaar!

Meer weten over multifocale brilglazen? En of ze iets voor jou zijn? Alles begint met een correct oogmeting! Leg nu je afspraak vast.