Nieuws & Acties

aug 15

Een kinderbril die tegen een stootje kan

Kinderen en brillen… als ouder weet u dat dit niet de beste combinatie is. Want in al hun enthousiasme gaat die bril al eens tegen de grond. En tijdens het ravotten, krijgt hij al eens een tik te verwerken. Daarom is het belangrijk dat u er een stevige kinderbril uitkiest. Wij zetten u op weg naar een verstandige keuze!

Voor de kleinsten zijn uitermate flexibele kinderbrillen een goed idee. Wij dagen u uit: kom eens langs in de optiek en wij geven u een montuurtje waar u zich op mag uitleven. Om de beentjes van deze kinderbrillen te verwringen, moet u toch al flink uw best doen.

Helemaal gerust bent u, als u deze kinderbril combineert met een elastiekje achteraan. Zo vliegt uw investering niet door de kamer bij een bruuske speelbeweging!

Flexveer

Er zijn ook kinderbrillen met een flexveer. Deze verende scharnieren geven manoeuvreerruimte aan de benen van de bril. Maar niet in die mate als de uitermate flexibele brillen. Bij de flexveren is er een grens aan de buigzaamheid…

Sportbrillen

Ook een optie: sportbrillen. Deze zijn verstevigd en zien er ook nog eens heel cool uit. Niet alleen ideaal op mee te sporten, maar ook een goede keuze als ravotbril. Ouders schaffen zo’n sportbril vaak aan als tweede kinderbril: om mee naar de scouts te gaan of als de kids zich helemaal willen uitleven in de speeltuin, bijvoorbeeld.

Lenzen?

Een laatste optie, maar dan wel voor kinderen vanaf het eerste middelbaar: lenzen. Al moet uw kind dan wel zorgzaam genoeg zijn om hiermee om te gaan. Lenzen moet u namelijk goed soigneren: correct in- en uitdoen, regelmatig reinigen, enzovoort. En natuurlijk moeten hun ogen hier klaar voor zijn. Het eerste kan uzelf inschatten. Het tweede brengen wij voor u in kaart met een uitgebreide test.

Kinderbril op maat? Wij weten raad

Op zoek naar een toffe kinderbril die na de eerste speeldate niet krom staat? Of een sportbril die tegen een stootje kan? Kom zeker eens langs en wij helpen u kiezen!