Nieuws & Acties

sep 05

Last van hoofdpijn, geïrriteerde ogen of spanning in uw schouders?

Onze ogen werken samen om ons één totaalbeeld voor te schotelen. Als die samenwerking stroef verloopt, leidt dat tot hoofdpijn, geïrriteerde ogen of spanning in nek en schouders. Of zelfs een combinatie van al die ongemakken. Herkenbare symptomen? Dan bestaat de kans dat u heteroforie hebt. Onze Polatest geeft uitsluitsel.

Staan uw oogassen lichtjes scheef ten opzichte van mekaar, dan moeten uw oogspieren zich uit de naad werken om dit te corrigeren. Werkt deze compensatie vervolgens niet goed en krijgt u er last van, dan spreken we van heteroforie.

De gevolgen van heteroforie?

  • Hoofdpijn;
  • Geïrriteerde ogen;
  • Leesproblemen door vermoeidheid;
  • Problemen om het beeld scherp te stellen;
  • Verhoogde lichtgevoeligheid;
  • Verminderd dieptezicht.

Of u heteroforie hebt, is niet altijd duidelijk. Sommige klachten worden namelijk niet meteen met uw ogen geassocieerd. Denk maar aan hoofdpijn of spanning in uw nek of schouders.

De Polatest schept helderheid

Met deze test gaan we na hoe elk oog afzonderlijk werkt én hoe ze samenwerken om op één punt te fixeren. Een unieke test die slechts door een handvol opticiens wordt uitgevoerd, met behulp van de juiste meetapparatuur.

Het verschil met een klassieke oogmeting? De Polatest omvat zes verschillende metingen, waarbij elke nieuwe meting de resultaten van de vorige verfijnt. De test neemt één uur in beslag en brengt uw ogen perfect in kaart. Enkel zo kunnen we helemaal zeker zijn dat uw klachten voortkomen uit heteroforie. En kunnen we gericht iets doen.

Prismaglazen: exit hoofdpijn

Is er sprake van heteroforie? Dan zijn brilglazen met een ingebouwd prisma de oplossing! De prismaglazen zorgen er namelijk voor dat het binnenkomend licht op zo’n manier gebroken wordt, dat het beeld bij beide ogen op hetzelfde punt van het netvlies binnenkomt.

Zo moeten uw ogen minder inspanningen doen om uw heteroforieprobleem te corrigeren. Gevolg? Uw klachten nemen af.

Maak komaf met die zeurende hoofdpijn

Vaak last van geïrriteerde ogen in combinatie met hoofdpijn en een gespannen nek? Denkt u last te hebben van heteroforie? Leg een afspraak vast en wij doen de test!